Förlovad!


Och gift mig har jag visst också! Näe de stämmer juh inte, jag har ju just blivit singel. Just vid den här tiden brukade han komma på söndagar, känns lite tråkigt, lite ensamt och vemodigt men de ska det väl gör ett tag antar jag. Känns ok ändå tycket jag.
Ringarna jag har på mig är Farmor Ruts (som jag aldrig har träffat, inte mamma heller) förlovningsring och den andra är mammas förlovningsring och i den står det JERRY 1/8 1976
Idag när vi alla var och åt hos mamma så tog hon fram pappas ring och gav den till min bror och sedan tog hon av sig sina egna och gav en varsin till mig och Amelie, de va fint på nå vis... :)
Tumringen jag har på mig har jag haft på mig varje dag sedan jag var 14 år och konfirmerades, 9 år, förstå va tomt det skulle vara utan den, så känner mamma också, nu när hennes ringar är bortlämnade.

Gårdagen bjöd på mycket sött och surt, men vad skulle vi göra utan varandra?
 
Amelie, Sara och Jenny

Mer än så behöver inte sägas =)

Nu ska vi se om den svarta veckan håller i sig, jag sa nämligen  redan i torsdags att vi inte skulle komma hem på fredagen, tyvärr hade jag ju rätt.
Får vi se vad morgondagen har att bjuda på, jag ska iaf till stallet efter jobbet, så det så!

Det fixas och trixas

Telefonsamtal hit och dit, utgång?
Försöker pyssla ihop tider, mat, kläder, skjuts med Amelie, Sara och Jenny, för 15 minuter sen var jag helt ombytt och klar, väntade på Sara, vi skulle ha en mysig kväll, bara laga mat å slappa. Sen rulla det igång....
Jag känner mig lite fattig än, eller jag har saker som jag känner att pengar borde gå till först. Vi får se hur jag gör, måste iaf gå å leta på nå kläder, utifall....  ;)

Vore juh kul å röja dansgolvet på Heartan...


Veckan är över, over and out, Gonatt!

Puh äntligen är veckan över, hänt en del, bla en ny svart vecka på jobbet, liknade den jag hade i februari/mars 2007.
I onsdags fick jag akut åka å hämta en jobbarkompis i Avesta, kompressorn hade flygit i taket (kompressor=ger luft, inge luft på en lastbil=inge bromsar) och igår när jag svängde av Ljusne för att lasta pellets så börjar de nästan brinna i sista axeln på min vagn, panik! Så funkar inte brandsläckaren!! Dubbel-Panik!
Slutade med att jag sprang mellan dike å bil med vatten, läskigt.

Men idag var ändå värst, hade lärling med mig idag (23 åring tjej lär 45 årig gubbe en körning hihi) och när vi hade lastat i Ljusne med den gamla häcken till bil vi hade (dom kom på att de va körförbud på min bil, sen i måndags!) så åkte vi iväg, han körde.
Lagom till vi kommer upp på E4 igen, har precis rätat ut ekipaget då får han motorstopp, amatör säger jag bara...och sen bestämmde sig bilen för att inte starta, mitt på E4:an, enkelfiligt.
En si så där 3 timmar drygt stoppa vi upp trafiken innan vi efter många olika bud fick hjälp. När han väl fick igång bilen så var han inte säker på om den skulle gå ända till Sandviken men vi fick prova, min lärling vägra köra så jag fick sätta mig bakom ratten och styra skeppet.
De gick bra och 19.30 parkera vi i Sandviken, jag som hade tänkt åka därifrån och rida vid 16...trist att de inte blev av.
Snabbt hem och duscha och hem till mamma och Amelie där jag fick avokado med skagenröra till förrätt och sen Världens bästa Lasagne, spy lite galla över min arbetsdag gjorde jag också.

Och nu har vi träffat Gerda! En underbar Nordis med supertemprament, skitrolig! Kan bli ett roligt projekt känner jag, men inget är bestämmt ännu, dessutom har jag blivit jätteförälskad i en Cassie som jag har hittat på annons, i Skåne...

Nu ska de bli skönt att sova, tom katterna har gett sig för dagen och ligger å snusar, Gonatt alla!

Snurrar i min skalle

Det känns som om jag inte har gjort så mycket nytta idag men när jag tänker efter så har jag faktiskt tvättat en del, rensat rabbatterna, rensat både kyl och frys, räknat lite pengar och plockat/städat.

Räknandet har juh å göra med hästen att göra... hästen vi tittade på i fredags var urgo och genomsnäll, men det var inte vad vi letade efter och vi gillade inte direkt deras metod och tillvägagångssätt.
Hästen var bara 4 år och han var juh så trevlig, men att betala för att få hyra honom och sedan jobba och lägga ner tid på att först och främst göda upp honom (såg fin ut på bilderna på internet, när vi kom dit var han knappast i godkänd kondition för att hyras ut som ridhäst) och sedan betala för att utbilda honom, tycker nog att de ska vara vi som blir betalda för ett sånt stort projekt, och jag vill ju kunna åka på träningar markarbete/dressyr.
Skulle kunna köpa honom annars.... fast de priset ägaren nämde kan jag få något så mycket finare för.

Och jag fick ett väldigt generöst erbjudande som gör det mycket enklare för mig att skaffa häst, eller foderhäst om jag skulle hitta något.
Men det känns ändå som att jag vill prova mer innan jag köper en egen häst och dessutom måste jag ha beslutet som bestämmer om jag kan ha kvar mitt jobb...
Men tanken ligger å kittlar, att jag skulle kunna köpa en, imorgon om jag så ville!
Kan ha en Nordis på G...vi får se. Om det funkar för både mina och Monicas planer kan det var intressant, annars vet jag inte.
Det finns oerhört många vägar att gå nu, ingen av vägarna har inga direkta nackdelar och allt funkar...tankarna snurrar och jag är panikslaget uppspelt!
Unghäst/läromästare, köpa/foder/hyra häst, Satsa mycket/mindre pengar, möjlighet att samköra med Monicas planer, följa drömmen eller en väldigt bra alternativ väg, det är väldigt mycket nu!!
Men oj så kul det är och fruktansvärt spännande att se vart jag hamnar i framtiden, om 2 veckor och om 10 månader.
Oj oj oj!
Måste påminna mig själv att bara ta de lugnt och vara sunt kritiskt, det kommer att blir bra, när jag vet hur jag ska gå tillväga :) *hyperventilerar lite smått och känner hur pulsen ökar, småskrik av glädje*
Hur ska de gå!?

Ska tömma tvättmaskinen nu och bläddra igenom alla sidor igen efter häst =)
Sen kommer nog mamma och Amelie och hämtar mig, då ska vi till Julia som fyller 2 år!
Äta mat, handla och höra efter om hur veckan ser ut på jobbet, sen är det bara å gå och lägga sig för att vakna upp till en ny vecka!
Undrar hur många fler än jag å Charlie som sover här inatt, jag vet faktiskt inte! 

Fredag hela veckan

Precis så har det känts, ända sen i fredags och nu har jag jobbat i 2 dagar och båda har känts som en skön fredag när man har kommit hem. Idag har jag kört pellets igen, igår och imorse så lagade jag kapell på verkstan, de va ganska roligt =)
Man tar en platsbit, klipper till den och sen rullar man fast den under värme, fast istället för tråkiga fyrkantiga bitar så gjorde jag hjärtan, stjärnor, fiskar och fåglar :) "Men alex...." sa min jobbarkompis Jörgen också suckade han oförstående och leendes.. men de va juh så mycket roligare så tyckte jag, piffa upp lite pressenningar lixom!
Idag fick jag stora planer på hur lilla fikarummet/kontoret skulle kunna se ut...kul projekt de hade varit, men det är bara att glömma, ingen idé att drömma ens.

Men imorgon är det fredag på riktigt och jag jobbar bara till ca 12-13 sen ska jag och Monica åka till Grällsta och titta på hästar =D
Hoppas dom har tagit fram något som faller oss i smaken, isf åker vi nog å hämtar den till nästa helg kan jag tro att det blir, ska bli jättespännade och jag är så glad! Det här är ett steg i rätt riktning, nästa höst planerar jag att köpa en alldelens egen pålle, en Frieser of course! Tills dess ska de här bli skoj! Längtar!

Ullared var fantastiskt som vanligt, liksom syrran så köpte jag en kappa för 399 kr som dyraste vara. Annars blev det en hel del kläder, mest i svart, grått och vitt bortsett från två linnen, ett i gult och ett i grönt.
Lite vardags-hemmet-prylar vart det som tandkräm, rengörning och batterier, rengörning till bilen och gardiner till sovrummet (Svart sammet =) nu blir de som det var tänkt från början, mörkt, dovt och mysigt)
Jag är väldigt nöjd med resan förutom att jag glömde välja ut en plånbok av dom jag hade tittat på, så de blev ingen också missa mamma å berätta att det fanns vetevärmekuddar, men men

Under helgen ska jag ta det lugnt har jag tänkt, äta mat med Amelie kan jag tro för mamma ska åka till Stockholm med sin väninna och bo på hotell och gå på Mamma Mia musikalen.
Undra när mamma kommer på söndag då...? Kanske man ska baka något och bjuda några på fika bara, kunde juh vara mysigt, vi får se.

Ullared, here we come!

Jag, Amelie och Mamma i Ullared, lovin't!

Känns den här rubriken bekannt kanske?? Kolla November -06 =)
Då vet ni vad som gäller!
Me, We and Us lixom!!! Haha

Ciao!!

OBS! Mycket viktigt, jag saknar Sara!
Sara: Skicka ditt 3 nummer !!

Utflykten igår

Hade en jättemysig eftermiddag/kväll, med ett...tjaa.. mindre roligt uppdrag då. Men det gick bra, pappas egna designade urna sjönk den med. Sen åt vi massor med frukt, kallskuret kött och potatissallad, mums mums!
Roligast va ändå att åka båt. gud så fort den gick, häftigt tycker jag Haha man behövde inte böja ögonfransarna efter den åkturen!
Vill också ha en stuga å båt.....in the future kanske =)

Har dragit i mig en ganska stadig frukost nu med ananasyoghurt, te och en god macka med frukt i, tycker sånt bröd är så himla gott. Gav snutten på limpan till Charlie, bad idea...nu ligger de smulor på hela golvet...suck...inte visste jag att en limpskiva kunde förväxlas så grovt med en råtta, knäppa katt. Nu får han skylla sig själv att jag måste ta fram dammsugaren idag igen.
Nu måste jag åka snart så gammlingarna i Sandviken får nån lunch, sen ska jag åka å rida och sen ska dom ha middag också, krävande folk  =)
Hörs å syns!

Friday

Jaha då var arbetsveckan slut, eller ja den brukar vara de på fredagar men den här helgen jobbar jag även lördag. Ska köra ut mat till gammlingarna, ger väl en liten slant extra. Det kan behövas, upptäckte i brevlådan en räkning på fordonsskatten och de har inte jag räknat med men men..

I eftermiddag ska åka ut till Norrsundet och sen åka båt ut till Axmar och i närheten av en ö som heter Välkommen
Där ska vi sprida ut det sista som finns kvar av pappsen...
Varför just Axmar beror på att de är havet (vatten finns överallt) och där finns pappas genialiska uppfinning; en Hydralisk Potatispress
Min pappa var oerhört smart och uppfinningrik och på Axmars Havskrog finns det första exemplaret och det var bland det enda som gick riktigt bra för min snälla pappa. Snäll de var ordet :/

På söndag åker jag, Amelie och mamma till Ullared, ska bli så kul!! Längtar tills man hör rasslet av kundvagnar!!

Ev. nästa fredag åker jag å min hästägare Monica å kollar på häst! *iiii*

Nu har jag ätit en god avokado med skagenröra på till lunch, de va smaskig, nu ska det städas lite och sen duscha och åka till mamma
Hörs!

Angry!

Fick en räkning Landstinget Gävleborg idag, en räkning på 100 kronor!
Jag var å tog min spruta, som jag alltid tar var 3:de månad, en sån där spruta så att man inte behöver oroa sig över bäbisar =)
Jag ringde å boka tid som vanligt och var där i torsdags, ca 2 minuter.
Detta kommer alltså kosta mig 822 kr för 8 minuters "behandling" (spruta 105,50 kr /st) per år att inte bli på smällen! Skandal!!

Jag ringde genast upp och för att höra va det va frågan om å som svar får jag att Distriktsköterskebesök nu kostar Ett Hundra Kronor!  Gud så arg ja blir!
Bättre å bli med barn då, tjänar man juh dom pengarna i månaden!! :P *skojsa*
Jag avskyr de land jag bor i...inte för att jag tror att de blir bättre nån annanstans.. men men...

*pust suck*

Ta hand om mig

Idag skulle jag vilja ha någon som kunde massera min nack å rygg, det är inte alls bra vid det området. Vaknade igår morse av att nacken gjorde ont, säkert har jag suttit i drag också och det har nog inte hjälpt till. Idag har det spridit sig till till övre delen av ryggen och axlar. Stackars mig, tur jag sluta nästan 2 timmar tidigare, men får ändå betalt för det ;)

Skulle vilja ha någon å laga lite god mat till också, nu känner jag att de va längesen jag stod vid spisen och trollade, jag tycker själv att jag är rätt bra på de. Något jag inte tycker om är väldigt kräsna personer som inte inser vilken tid och ork man har lagt ner, öppna sinnena lite.
Jag förstår väl att inte alla har samma tycke och smak, men tänk vilket försök jag har gjort till att få er nöjda och för att de ska passa så bra som möljligt, utifrån mina egna möjligheter och begränsningar.

Jag känner mig trött idag, kanske inte i kropp eller huvud på det visat, men jag känner hur mina ögon riktigt hänger. De skulle vara skönt att efter middagen krypa upp med någon tätt i soffan och mysa med, kanske se en film och somna ihop med, sen vakna till eftertexterna, nöjd och leende, borsta tänderna och skratta åt fula grimaser =)

Hur ser det ut då?

Jo jag sitter här i min ensamhet, jag har juh katterna förstås, och väntar på en uppvärmd makaronipudding. Och den tänker jag äta direkt ur den gamla plastlådan som man fått från nån Kina krog...

Solen lyser upp efter en regning dag, dags och ryka upp sig!

Äter min makaronipudding, det är juh inge fel på den, de är juh jag som har gjort den ;) Vilar en stund på soffan, tar nog en dusch och drar nog in till stan, till mamma och Amelie.

Glassiga dagar

Jobbet är väldigt glassigt, lätta timmar, omväxlande och slappt, tokbra jobb!! Ändå skulle jag nog inte villja ha de så jämt men defentivt en skön vecka eller två. Bäst vore ändå att ha min ÄlsklingsTankbil igen, då skulle jag vara nöjd!

Idag fick jag mitt bord slipats av stål-morfar, han är hur tuff som helst, 91 år gammal, slipat mitt och brosans bord under dagen. Tydligen hade han inte ens tid med kaffe när han kom i morse :) Han är grym.

Och nu rullar Cityfesten igång också, idag hinner jag inte dit, lä upp kl 5, så de känns inte aktuellt. Imorgon däremot slutar jag senast kl 13, ska rida i lugnan ro, duscha och sen åka in till Cityfesten och äta något gott och se på Hoffmaestro och Chraa eller hur de stavas, vet inte om de är något jag diggar men jag minns att jag har hört en låt jag gillade. Trodde inte jag skulle kunna se dom men jag börjar kl 9 på fedagen så de funkar :)
På lördag planerar jag att åka karusell med Johanna, vi åkte kaffekoppen i Furuvik ett par veckor sen och hon bara skratta! Härligt att se! Hon är ju faktiskt inte mer än 1 år och 7 månader, gullunge!

Ska väl ta och äta nån sorts middag, kanske väntar på Daniel, och sen ska de lastas lite däck som han får sälja åt mig i Sundsvall, ska bära in bordet och dom nytvättade mattorna ;) diska lite kanske..

Nu måste det handlas färg också, ska äntligen få mitt bord som det var tänkt när jag flytta hit december -06, de kommer bli sååååå fiiiiint!! Läckert som bara den =)
Sen ska man väl försöka ta i tu med soffbordet också, nu när penagarna börjar rulla in igen.

Sicket ihållande regn

De verkar aldrig vilja ge upp, regnat sen igår eftermiddag. Tror det här är andra gången på 21 år det regnar på just denna dag, tur att ja hängde ut mattorna dom blir juh nytvättade på köpet :D
Jag skulle ha ridit med Monica vid 8 i morse men när väckarklockan ringde så messa jag å fråga om vi skulle ställa in, jag vill inte gå när jag vet att jag kommer hem blöt, då får de va, annat om man inte räknat med regn å råkar bli blöt, det är ren otur.
Håller på å städar å donar en del, ska torka golven nu, får nog räkna med lite kattfotsavtryck ;)
Hihi Jag har fixat present till syrran ! om ett par timmar ska jag åka dit å fixa dom små bakelserna, ska bli kul och pyssla lite.
Ska nog pyssla lite ganska snart också, göra ett födelsedagskort!

Hej Hopp!

Världens bästa fyller år!

Det är ju Amelie såklart! Min alldelens egna syster! Eller ja delar juh syskonskapet med brosan men men :)
Så till dig:

Grattis!!



Utmaningen

Syrran utmanade mig, dessa fyra frågor ska besvaras:

*Fem saker som finns på min att göra idag lista:
*Vad gjorde du för 10 år sedan?
*Ställen jag bott på?
*Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?

Idag ska jag:
-Göra bottnarna till bakelserna till Amelies födelsedag imorgon
-Tvätta ridkläder och sängkläder
-Dammsuga mitt lortiga hem, tog lite tid å få tag på påsar till min superdammsugare, har sopat i en evighet känns det som
-Följa med Sara om det är så att hon hittar en lägenhet hon får titta på :)
-Tvunget köpa en ny kattlåda, Charlie har växt ur den han har...

För 10 år sen...
....då va jag 13 år och syrrans 11:te födelsedag imorgon, förmodligen just vi den här tidpunkten satt vi på verandan och åt jordgubbar med flingor och mjölk en fin sommarmorgon hemma i Allmänninge :) Sen bar de nog av till stallet.

Jag har bott:
Hemma i Allmänninge of course och i min lägenhet som jag bor i nu i Åbyfors, i framtiden ska jag bygga ett egenritat hus, tills dess stannar jag nog här. Har även bott en kort period på både Brynäs och i Valbo Centrum.

Om jag blev biljonär skulle jag:
-Köpa en vacker Frieserhäst
-Bygga mitt drömhus
-Starta och driva ett glasscafé
-Ge mina nära och kära de dom behöver och inte behöver
-Shoppa!

RSS 2.0