Veckans sallad

Ja nu när jag jobbar igen så är det så att jag under sommarhålvåret gör en sallad varje söndag, så har jag lunch hela veckan! Ganska så smart tycker jag, behöver aldrig fundera på matlåda och det är gott och nyttigt med sallad! Dom varmaste dagarna är det gott, men dom dagar de regnar å är lite rått, då önskar man att man hade lite varm mat. Sen är det en lite skillnad på måndagens och fredagens sallad faktiskt, man får passa sig för gurkan den kan bli lite slaskig.
Bara att blanda i en stor skål, äggen och potatisen kokas självklart innan. När man på morgonen lägger salladen i sin låda så brukar jag hälla på några droppar olivolja och balsamvinäger plus ett en nypa salt.




Have you been Lushed yet?



Lush är en underbar butik som tänker på mycket! Deras produkter är till 100% inte testade på djur, det vill säga varken ingredienserna eller slutprodukten. Dom är sparsam med förpackningar, för miljöns skull och använder sig av massa gosiga frukter och växter från naturen. Bättre kan det inte bli!
Jag råkar ju känna någon som verkligen brinner för detta, nämligen lillasyster Amelie, of course! Titta in på hennes blogg eller kika in i Lush butik i Gävle som kommer ni garanterat få den hjälp ni behöver!

Här ovanför ser ni några av mina favoritprodukter:

Daglig ansiktsrengörning Fresh Farmacy, innehåller bl.a. zink och ringblomma, för dig med problem med acne och fet hy.
Tee Tree Water är ett ansiktvatten som friskar upp och hjälper till att ta bort rester av rengörning och smink.
Jag använder Imperials som ansiktscreme, torra kvällar använder jag Skin Drink.
För djupare rengörning och peeling använder jag Herbalism.
När jag ska ta bort smink använder jag underbara Babyface, bara att fukta ansiktet med vattnet och ginda runt den, sen tar du enkelt bort smink med en bomullstuss, denna kan även användas på och runt om ögonen.

Mina händer smörjer jag in med Smitten som doftar underbart och tas lätt upp av hunden.
Lip Service heter det läppbalsam jag använder, använder de inte särskilt ofta men gud så bra det är!
Jag är en väldigt fryssen person, speciellt händer och fötter är utsatta där jag tror många känner igen sig. Pied De Pepper är en fotcreme med massor av kryddor i som värmer dina fötter, inga fler raggsockor i sängen!

Väl i duschen har Lush massor av produkter att erbjuda, till håret använder jag ett ölschampoo som heter Cynthia Sylvia Stout som ger mitt hår styrka och glans.
I balsam väg har jag fatiskt inte kommit på god fot med nån produkt än, ska prova igen, mitt hår har ju fått sina kemiska sköljningar ett par gånger, dock använder jag nu enbart hennafärg Caca Rouge som efter ett par gånger nu är riktigt enkel att använda, att de ska sitta i lääänge är den enda nackedelen, men fint blir det.
Min absoluta Lush favorit jag kan tipsa alla om är Almond Butter, ni vet känslan av att vanlig hotelltvål, man känner sig nästan lite sträv men väldigt väldigt ren, Almond Butter är precis så, fast när du har skrubbat dig med den (fungara utmärkt som peeling) sköljer du bara av dig och går ut ur duschen, när du har torkat dig är du lenare är persika!
Det beror på att produkten innehåller kakaosmör, det har syster lärt mig =)

Silky Underwear är kroppstalk som doftar ljuvligt! Så här på sommaren när det kan bli varmt och du har dina favort skor på med lite klack kan du pudra dina fötter innan du går ut, den absoberar fukt och du slipper eventuella skavsår. Fungerar även som torrschampoo om du skulle få oväntat besök =)

Jag och min Älskade sitter i maskiner och hoppar på jobbet, det är lätt att axlarna spänner sig och det är inte skönt. Med Wiccy Magic Muscels, som är en bit massageolja i fast form, den smälter vid kroppskontakt, som befirar trött muskler och leder, doftar pepparmint som piggar upp! På helgen kan man ta fram Black Magic istället som är för mer intima stunder och avkoppling tillsammans ;)

Lush har ju oerhört mycket tvålar, body butters, duschgelé, smoothies, duschjellies och buttercreams du kan välja att ha i duschen och lyxa till det med, skäm bort dig! Det kan verka dyrt men produkterna är väldigt dryga och Lush jobbar bla. för miljön och mot djurförsök. Personalen på Lush är väldigt kunninga och kommer att hjälpa Dig att få de rätta produkterna för dig!

Drömmen

En Friesisk Häst är vad jag vill ha, svart med mycke man och svans, höga knälyft och en otrolig utstrålning. Jag är ganska säker på att en dag blir det en sådan, fast vägen dit känns lite lång ibland. Pengar behövs ju såklart, dom svarta skönheterna är inte billiga.

Jag och mamma var i Belgien för några år sedan och Belgien är ju grannland med den friesiska hästens hemland, Holland, så jag letade på en uppfödare i Belgien och frågade om vi fick komma. Blev förälskad i dessa lugna men explosiva hästar.
"Min" häst hittade jag där, vi föll för varandra, Nominus hette han, var 1 år och skulle flytta till Kanada, gud så go han va!

Har tänkt börja med en foderhäst ev. men samtidigt behöver jag spara pengar, annars blir de å köpa häst om 5 år, de känns som för lång tid.
Planer finns men dom är inte helt utstakade ännu.



Drömmen om en egen häst börjar kännas som om något jag vill göra verklighet av, snart.

Midsommarhelgen och jobb

Två dagar har nu gått, åter tillbaka på jobbet. Jag gick på en riktig nitlott direkt, dumper i Gävle Hamn, de va kul dom fyra första lassen nu är de bara drygt, hoppigt och riktigt trist. Jag har växt ur dumpern för länge sen. Aja ja får ta mig igenom den här veckan och sen hoppas jag på GRUS!!
Men alla är snälla iaf och de är en lugn körning som går mest på asfalt.

Var i Sollefteå och hade de skönt under helgen, fredagen var de lugnt bara då en utav varje jobbade så de blev jag, Daniel och hans pappa med god grillad kyckling som smakade jättebra! Åkte ner till Moma (mormor på Norrländska) och fika lite på kvällen med Daniels morbror med familj.
Lördagen däremot var alla samlade, Daniels mamma jobbade till 15, hans yngre bror Totte som bor i Härnösand kom med hans sambo Fanny och hans äldre bror Marcus med hans sambo Annika. Åt massa god mat igen, grillat!
Spelade lite kubb men knotten va så elaka så vi fick gå igen efter ett tag. Marcus och Annika skulle upp och jobba så resten spelade TP, juniorspelet från 86 tror jag =) Jag och Älskling spela i samma lag men vi hade de mesta mot oss tyckte vi, tärningen och frågorna, medans de andra fick alternativ och frågor som hur många b:en de är i en abborre (inte för att dom svara rätt just på den, Totte som är kock satte sig å räkna igenom fisken  Haha! ) Vi fick frågor som vem var Margereth Thatcher gift med. De va roligt iaf =)
Lördag förmiddag följde jag med å fiskade, fast jag gjorde de jag är lite bättre på, sola och löste korsord men de va rofyllt att åka båt och lyssna på den lilla motorn puttra sig fram =) Och fisk blev de, duktiga söta Daniel fick upp en stor ful gädda!

Och min lilla misse har blivit bra i magen, efter tips från Matilda så gav jag honom lammfärs och morotspure och de gjorde susen, sen har jag juh blivit utskrattad för att ha köpt så dyr mat, till en katt, fick ett snabbt recept av Totte som avlutade med att säga "...också lägger du upp de på en tallrik och äter det själv!"
De va värt de iaf, nu har vi gått över på kycklingfärs som är en aning billigare ( mycket billigare!) ska börja ge honom annan mat också men han kan ha tarmskador som måste läka.
Måste åka å handla de nu innan Ica Maxi stänger.

Imorgon blir de då först jobb och sen har jag Carisma fram till lördag, ska passa på å rida ett par gånger, red henne igår för Monica och hon gick som en dröm! Vi blir bättre och bättre!

Hej hopp!!

Kvällskvisten...

... ja på kvällskvisten så där vill jag bara säga Trevlig Midsommar allihopa!
Tidigt imorgon åker vi till Sollefteå, lite ångest för att ja lämnar katterna men de ska nog gå bra, om inte annat så blir dom väl väldigt glada å se mig igen på söndag, men Amelie håller koll på dom.
Har damsugit lite här så de ser beboeligt ut när syrran och kanske Sara ska vara här, har en hemsk matta som drar åt sig jättemycke damm och den är svart, nåja jag tog fram damsugaren iaf å drog igång, gick bra, tyckte den sög liiite dåligt bara å sen bara stanna den....suck!
Blev lite arg och öppna den för att se va de va frågan om och jag fick juh skylla mig själv, påsen var full å hade spruckit.... Arg slet jag ut allt och fick en massa spackeldamm på mattan, usch usch.
De är fixat nu iaf, mattan ser bra ut och jag har nyss duschat, ska göra iordning maten till Lillkatten och packa sen får man lov att gå å sova.

Saknar Amelie och Sara redan, ni får inte berätta om allt roligt jag kommer missa den här helgen, love you!

So long!

Tränat!

Japp, jag har värmt upp till Idol audition nu :) Från Stockholm hem till Gävle så va du full volym och jag gapade med till S.O.A.P . Soap Is In the Air, Alexia - Uh La La La, Desteny's Child och Clint Eastwood med Gorillaz, så himla kul..bara gapa!

Jo mamma hitta juh en bil då, en gulbrun Mitsubishi Carisma, ja eller Honda Carisma om man har svårt att uttala de ;) vi var ner för att kolla på 3 stycken, en Nissan, en Audi och Carisman då.
Vi tittade på Nissan först eftersom den låg först efter vägen, den va vi nöjd med och bestämmde oss ganska snart för att den här blir de, om dom andra två inte duger, men jag är juh lite av en Audi-anhängare och jag vet att mamma gilla min bil och hon vill ha en automat, så jag tyckte jag hade hittat en lämplig.
Men dom som sålde Audin var så besserwisserdryga i sina svar så där åkte dom på en nit, hoppas dom får sin "raritet" såld. När vi hade tittat på å kört Carisman sa jag till mamma att nu kan jag inte hjälpa längre, hon fick gå egen känsla och tycke och då blev det denna då. 
Hoppas hon blir nöjd med den!

Nu kom jag nyligen hem, cyklade in till stan vid 8, sjöng med Sara via sms, mötte Nisse och traktorn i stan och cykla upp å mötte Amelie och Arthur på Söder, hem en sväng med Arthur och sen gick vi till Interpool och leta på Sara.
Jag gillar inte fotboll sådär väldigt mycke men jag tycker om att andra gör det, pratade mest och titta på skärmen när alla tjoade. Men de va juh synd att EM tog slut här.

Gick sen ner till McD och åt en Snack Wrap, faktiskt ganska god, jag är inget fan av McD heller men den här va helt okej.
Sen trampade jag hemåt, vinden hade vänt så de va lite motvind, det är sällan, upplever de oftast som lättare att cykla mot Valbo. Så måste man hålla munnen stäng, fy sjutton va flygfän de är! Också har man vit jacka å de är juh så äckligt när de sitter ett par stycken på den, blä!
Vid Vallrundan stod ett "ungt" killgäng och när ja kom så hörde jag, de där töntiga killskrattet ni vet: Höhö..trimmad lampa! Också höll han för ögonen, och den var nog ganska stark, brukar visa Sara hur bra den är genom att vingla =)

Nu blir de sovsa, ska upp å rida min Carisma imorgon, igår va hon jättefin! Så de ska bli kul, tänkte höra med mamma om vi får komma å äta mat imorgon, Tagliatelle med skinka å ärtor skulle sitta fint!

Ha de!

Märkligt Samtal

Satt i bilen och väntade på Amelie och telefonen ringde, de stod dolt nummer och jag hann tänka att de kunde vara nån som ringde på en annons jag har på Blocket, svarade som vanligt:

Jag: Aaa de är alex

X: Hej jag heter X och ringer från TV4:as program Idol!

Jag: (Jaha en busringning) Öhh okej....

X: Jag har fått in en anonym anmälan att du har sjugit hela ditt liv och att du sjunger så bra!

Jag: (Jovisst säkert...) Jasså du...

X: Du kommer få en förtursbiljett så du slipper stå i den långa kön, är du intresserad? Det är den 23 Juli! Vi vill jättegärna att du kommer och sjunger en truddilutt för oss, vi har hört att du är så bra!

Jag: *suckar* jaaa nån har juh väldigt kul nu iaf....måste säga att jag är är inte ett dugg intresserad.

X: Men de är jättemycke killar och vi skulle behöva några fler tjejer, du måste komma! Typ Darin å några andra idoler, nu måste tjejerna visa va dom kan!

Jag: (Mycket Skeptisk) Näe du tyvärr, jag kommer inte,

X: Jaa men då kanske jag kan återkomma om saken när du har tänkt på det!

Jag: Nää du behöver inte återkomma (jag vet mina begränsningar)

X: Ok men tack ändå och hoppas du får en bra sommar!

Jag: Jo tack desamma hej hej

X: Tack hejdå

Klick

Va de konstigaste samtalet jag haft, fattade inte om de va hon som drev med mig eller om nån faktiskt gjort en anmälan för att driva med mig, men vem skulle de vara då? Inte en susning!
Kunde juh inte driva tillbaka heller, dels för att jag vart ganska paff och dels för att hon kunde juh ha fått en anmälan och är de väl hennes jobb och ta de seriöst, även om inte andra gör de =)
En sak är då säkert, jag kommer aldrig platsa i Idol!
Jag sjunger (gapar) högt och ljudligt i lastbilen och ibland med dom jag känner.

Fast tänk....jag uppträder i Idol .... *drömmer mig bort*

Heey Heey.. I Wanna Be A Rockstar! =D

Blaha Blaha va glad jag är!

Är hemma hos min mamma och syster, dom är bland de bästa som finns! Har nyss varit på träning, sommarens sista Aerobic, hur kul som helst! Kände mig lite småtrög, kanske lite nochalant när man kan programmet men bestämmde mig för Step it up liksom, röjigt som bara den :D Raka vägen hit och nu ska jag få mammas mat, lax dessutom, Amelie ska på nån spännande mulitidejt där de bara är hon som har träffat alla och hon tycker de är kul att de bara hon som inte är nervös, shyst syrran! Vilken kamrat! (Love you!)

Annat skoj som hände idag var att jag, på måndag, ska börja jobba igen!!!! Va kul de ska bli, tänk er 6 månader utan mina gubbar och lastbilar, tur att jag har träffat några här å var. Hoppas jag får köra grus, min favvo efter tankbil, fast vad som helst skulle va kul, förutom AGA, då sjukskriver jag mig igen! Mardröm!
Så  på söndag ska jag handla och göra en sallad, så jag har lunch hela veckan, på jobbet! Lyckans mig!
Kan man ta ledigt första dan på jobbet? Skulle juh sååååå väldigt gärna villja bugga loss till Arvingarna på Ön i slutet av juli, sjukt kul förra året...
De positiva jag kan se med denna långa tid hemma är att jag har kunnat tagit mig an min lilla plutt, Charlie, som har blivit bland de goaste jag vet, han är som en lite fästing på mig :) bara jag får ordning på hans lilla mage. Har köpt Psylliumpulver till honom idag och är positiv till att de ska göra skillnad då de ger magen fibrer att arbeta med som blir som ett gelé, vi får väl se.

Efter maten ska jag ta med Arthur till stationen och köpa biljetter till Stockholm, jag och min Sötsak ska sova på Clarion Hotell två nätter, shoppa och gå på Grönan om knappt 3 veckor, ska bli jättemysigt! Ser mycke fram emot de! Har bott på Clarion förut och bara avgudar frukostbuffén och att sitta på relaxen, bubbla och kika på Globen från 8:de våningen.
Amelie sa på morgonen när vi va där att hon hade vaknat mitt i natten, av att sängen var så mjuk! Haha, underbart eller hur!

Imorgon ska jag rida, på onsdag åka till Stockholm med mamma och titta på bilar, torsdag rida igen och på fredag följer jag med till Sollefteå och fira midsommar, första gången  jag åker dit sen i februari.
Nu är maten klar!
Pussar!

Mätt i magen

Då var årets student över, hoppas alla studenter har en kul kväll, trots vädret. Jag har varit hos min ex granne, han var väl nått år gammal innan han flytta och sen hos bästa Bertas lillebror. Gud så mycke god mat, frächt och mycket att välja på.
Massor med frukt, jag är såååå mätt!
Nu har ja halvsovit i soffan ett tag till en film och nu är de dags å gå å lägga sig, imorgon ska vi till Furuvik, jag, mammsen, Ante, Kristin och Johanna.
Hoppas vi slipper typiskt-svenskt-sommarväder-skurar dom är juh för trista.
Idag var jag å C ute på en ridtur, ca 40 minuter, hann både frysa av kallt regn och svettas när solen låg på ett par minuter.
Ska åka och titta på Lasses band imorgon också hade jag tänkt, Tuckers Lilla Kapell, på Drömfesten. Men de blir bara dit  å kolla, synd de, förra Drömfesten var bland de roligaste ja vart med om utan Sara, utan jag ska upp tidigt med Monica å C till Uppsala på söndag.
Nu ska jag ringa å säga gonatt till Älsklingen och sen gå å knoppa!
 
Kram!

Vissa grejar, andra bara sover :)




Lite nytta har ja gjort idag, målat klart brevlådan till Älskling och planterat blommor, katterna har varit trötta, beror nog på vädret. Fast mest tid har ja lagt ner på att få ihop ovanstående scrap, inte så snyggt men de kan ju bli bättre bara man tränar lite. Sen har lite tid gått åt till att kika på hotell å Grönan, ska åka till Storstaden, hoppas jag =)

Helgen

Har varit på tävling med Monica och Carisma i Kungsgår'n, både lördag och söndag. Lördag gick dom 0.90 och 1 m skapligt men de va väldigt varmt. Söndag kom dom 8:a med rosett i 1 m :) jättekul. På fredag dra vi till Lurbo och hoppar.
Var även ut till Skutskär med mamma och Amelie och hälsa på mammas gamla vänner i deras stuga, fint men lite småkallt.
Daniel har varit och åkt båt, hämta honom igår och va nog inte helt återställd när han åkte 4.50 i morse. Känns som att han får skylla sig själv ;)
Jag vakna nyss av slammer, Lill-Katten hade vart högst upp i cd-hyllan och antagligen klivit på brädan som vippat och haft ner porslin från farmor, lyckligtvis så höll allt. Han har inte fått varit ut sen i torsdag då ja tyckte han vart lite väl skygg utomhus, men idag ska han få va ute en stund innan jag  åker till stallet  och sen Aerobics =)
Igår va vi å åt, hela familjen =) hos mamma, jättegod mat! Vart sugen å laga mat jag med, va ett tag sen känns de som. Ska äta nått innan stallet och sen ska ja göra klämmackor ikväll, dom va så himla goda igår!
Tror ja lägger mig på soffan å blundar en stund, om missen håller sig lugn.


RSS 2.0