Dyr månad

Usch å fy, lönen har kommit in men allt är nästan borta...hade dyraste elräkningen den här säsongen fast ja fryser som en gris här hemma, får betala tv för tre månader då ja skaffat ny tv-leverantör och dessutom så har räkningarna för Gerda kommit. Inte billigt å ha häst inte, lyckligtvis så delar jag kostanden, den här gången.
Så de blir till att leva snålt den här månaden.
Har lite andra utgifter också, som lär betalas i förskott, bland annat nästa buggkurs, ev. om ja ska gå på medlemsdansen i april, dansbandsgalan i maj kan man redan boka biljetter för (oj vilken dansnörd ja har blivit!)
Så fyller mammsen år på lördag, mina grannar har fått barn, ja ska rida lektion för Lena...ojoj utgifterna är många... 
Mitt i allt så sparar ja till en egen häst å sparplanerna går inte som dom va tänkt.
Men men ja vet att ja kan leva rätt snålt, ja ska äta ute med syrran på fredag och gå på dans på lördag, de är allt ja kan unna mig.
Hade tänkt börja baka till min födelsedag också men de blir till att lägga maken till när nästa lön kommer in istället, då ska ja nog vara på fötter igen.
Men just nu känns de lite småtungt faktiskt...

Å de känns som lördag också, sitter i morgonrock än å har käkat frukost, jättegott med Bollnäs Vaniljfil, musli med papaya åsså hällar men på lite pumpakärnor och linfrön, smaskens!
Men ja antar att ja ska iväg å jobba om ett par timmar, de här veckan har gått på tok för långsamt.

Knepig utmaning

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!




1. Vad heter du?: alex
2. Ett ord på fyra bokstäver: Anka
3. Flicknamn: Amelie Syster
4. Pojknamn: Andreas Bror
5. Yrke: Arbetsutövare
6. Färg: Azur
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Anka, smörstekt med kantareller
9. Sak i badrummet: Almond butter
10. Plats/stad: Ankara
11. En orsak att vara sen: Alltid mycket att göra i sista sekunden
12. Något man skriker: Aj!
13. Film: (en) Andra Chans
14. Något man dricker: Apelsinsaft
15. Band: Arvingarna! 
16. Djur: Anjovis
17. Gatunamn: Allmänningevägen
18. Bil: Audi =)
19. Sång: American Boy (Estelle & Kanye West)

Ridit =)

Igår blev de inte av ens, jobbade fram till kl 19...men ja är ledig nästa fredag =) Men idag va vi ut på första turen på 2 å en halv vecka. Gerda var lugnet själv, hon riktigt njöt av att få komma ut igen, lugn å fin som en filbunke med lite inslag av Gerdan =)
Tog en liten kortis ca 35 minuter men när vi vände va de annat ljud i skällan, ladda för galopp hela tiden å va pigg å glad! Bushäst hade roligt!
Nu har mina sista slantar gått åt till mat. Syster å Micke kommer till mig för en lugn kväll, ska bjuda på lite mat.
Har köpt lite grejer och ska se om ja hittar nått recept som passar ;)

En härlig torsdag

Jobbet va oerhört inspirerande å roligt idag =) Fick skjutsa en elev till Valbo, enkelt.
Fick tillverka en maskinkondom till en apparatur som inte vill bli dammig, då får man leka med sax, värmepistol å en stans, mycket roligt! och fint belv de, ja skulle göra något alldelens extra till denna kondom också så jag smög lite hemlighetsfullt med de, Jörgen å Claes trodde ja skulle sätta dit en giraff eller nått men ja gjorde de seriöst å satte dit DQ som i Dahlqvist, dom blev mäkta förvånad kan ja säga ;)
Sen har ja mest gått runt å pekat på allt som är lite halvtrasigt på min bil så nu är den förhoppningsvis i toppskikt!
Ja va tvungen å lämna dom mitt i de hela för att åka till stallet. Idag vare dags å ta våra sjuklingar till kliniken igen, Gerda för att ta bort sina stygn och Carisma för sin hälta.

Gick förvänadsvärt bra å lasta dom, Gerda trampa bara in när Carisma redan stod där.
På kliniken va Gerda å Carisma plötsligt Best Buds å Gerda fick lite lugnande när dom greja. Dom sa samma sak som vi att såret va jättefint och fick beröm för att ja hade bandagerat bra, tydligen så syntes de tydlig om man gjort fel, och imorgon ska vi ut å rida!
Som jag har längtat, komma igång med träning igen! Skulle rida med Eva å Lillen men nu va Lillen halt igen...suck, precis när ja trodde att alla i stallet va friska å krya.
Carisma är också tillräckligt frisk för att sättas igång, men har en väldigt långsam rehabiliteringstid för att komma tillbaka, men enligt samma vetrinär så är hon mycket bättre å de märker vi också =)

Efter stallet va ja hem en sväng å duscha å åkte sen till stan för att äta å dansa, en bonus va att brosans familj också kom till mamma å åt så man fick träffa dom små, den lilla Ludden han skrattar mest å mår gott och Johanna pratar å pratar, gullungar!
Sen va vi upp på medlemsdans på dansklubben och jag älskar att bugga! Så himla roligt! Fick dansa med två jätteduktiga killar, man bara flyger fram... =) Såååå skoj!
Imorgon blir en seg dag...kommer bara å längta till stallet å Gerda, hoppas på solsken!
Nu ska ja läsa ett nytt kapitel på en pocket ja börja på igår, de va väldigt längesen ja läste.

Ha de!

Bu!

Sådär ja dä har man skrämt dom flesta nära å kära man har :P Skämt åsido så kan ja se de komiska nu när allt har gått bra men stackars dom som har undrat. Jag är van å ladda mobil i lastbilen å nu när ja inte har nån körning så har batteriet dött ut för mig här på em så när ja kom hem fick den ligga i sovrummet å ladda och ja somna skönt i soffan, när ja vakna alldelens försen btw, missa lite Greys, så gick ja efter telefonen, hade typ 11 missade samtal...
Förlåt alla mina söta, de va verkligen inte meningen å skrämma er! De är inte lätt å höra telefonen ibland, min strular ju dessutom å låter hälften så högt vissa dagar.
Nu ska ja ta å koka lite makaroner till min korv ja stekte för, åt mos till dom andra men de räckte inte till lunchlådan.
Är sugen på sprite, lite avslagen sprite :)
Får leta nått å dricka, gonatt!

Baksmälla i en vecka

Nu har ja vart lite borta i en vecka, tji fick ja för förra helgens partaj..de kom i efterhand.
Näe ja har inte varit bakfull i en vecka, har därimot varit ganska förkyld...har liksom känt mig dum i huvet...
Arbetsveckan har gått rätt bra förutom lite frysta ventiler och sen så vart vi ju utan körning.... all pellets är slut så de sista lasset drog ja ner torsdag morgon sen va de finito och ingen vet hur å när å var de ska lösa sig...även om jag är liiite less på min körning så va ja inställd på att köra fram till april men när jag nåddes av meddelandet att de är stopp för tillfället så kände jag mig ganska uppgiven ändå...nu väntar ovissa dagar, man vet inte när man börjar, slutar, vilken bil man ska köra eller vart man ska åka.
Även om körning är lite tjatig å lång på sitt vis så gick den iaf i 98% av alla lass i tid, dvs man visste när man börja å när man kom hem dessutom är de aldrig nå oklarheter om vad man ska göra, jag gillar rutiner ändå, där ja får göra på mitt braiga vis hela tiden.
Fast fredagen var utomordentligt rolig då jag fick en elev, jätteduktig tjej från fordonsprogrammet, vi hade mycke kul den dan =)

Mellan jobb och sovtimmar har de självklart varit stallet som har gällt. Gerdas sår ser jättefint ut och på torsdag ska vi ta våra skadade hästar till kliniken, förhoppningsvis för sista gången på lääänge!
I fredags va ja så ridsugen att ja riktade mig till mitt gamla stall och Frida för att se om de inte fanns nån häst över till mig =)
Så efter att ha tagit ut å donat i mitt nuvarande stall så åkte ja till Östanbäck å tog Bella på en promenad. Damen var väldigt divig och skulle testa, har ridit henne förut ett par gånger men aldrig ut själv. En sopkvast som stod uppåner i en snöhög va de tvärstopp vid, gick inte å lirka förbi på något vis och ja ville inte hoppa av för att hoppa upp, Bella har varit sne och bör inte hoppas upp på som vanligt.
När ja bad Bella gå förbi så backa hon bara och jag som hade tänkte mig en mysig lugnt tur i solskenet ville inte bråka med henne så ja vände henne å backa förbi kvasten, eftersom hon så gärna ville backa hehe ;) När hon hade testat klart gick de kanon, lätt å fin trav med precis lagom framåtbjudning, vi njöt båda två.

I torsdags när ja äntligen skulle få lite sovmorgon på fredagen så tänkte ja hur skönt de skulle vara å få somna i soffan, har tvingat mig själv å sitta vaken för att gå å lägga mig i tid, men har varit så trött. Efter att ha lagat lite mat kände ja att de skulle bli såå skönt å somna in till ljudet av tvn men då plingar telefonen å Danne undrar om ja ska med på hockey.
Går ju inte å banga de å de va ju tur för 6-1 till Brynäs mot serieledande Linköping =)
Vi fortsatte å umgås på fredagen då vi käka på McGills å sen såg Benjamin Buttons Otroliga Liv, bra film, lite lång men bra!

Min Alla Hjärtans Dag började ju med stallet och ridning efter de va ja hem till brosans familj en sväng å sen följde mamma med hem till mig ett tag. Jag såg en timme av filmen Snow Dogs och sen sov ja till klockan va halv 1 på natten, va nog rätt trött... gick å la mig i sängen med min pälsiga mjuka missar som redan låg där å sov till halv 8.
Tänkte baka en kaka till gubbarna på jobbet å måla på namnskyltar till stallet idag fram till 3-halv 4 sen är de bugg kurs!

Igår hann jag även med att ta lite snöiga kort på missarna, har tänkte på de ett tag å igår blev de av =)



Closeup på Rufus ^ ^

Vore de inte för däckspåren i snön kunde man tro att denna misse levde vilt på Antarktis

Han smälter ju inte in precis haha

In action

Inte ofta dom är sån här nära varandra, bara om Rufus vill va lite elak mot Charlie

Rufus lattjar, måste visa sig lite på styva linan för Charlie

Djup snö!

Nu matte är vi trött på dina påhitt, släpp in oss!

Så här blev bordet =) inte riktigt klart, ska fyllas i lite å lackas, men visst vart de häftigt!

Vad har gått fel?

Kvällen med tjejerna igår va underbar, de är verkligen dom bästa, minus min älskade SaraBerta  :´( Som har blivit diskare, grattis!
Vi drack å drack å drack...vin, olika shotar, Asti (mums!) och en väldigt god Melba Martini som ja bjöd på när alla kom =)
Men hur kommer de sig att ja inte känner av denna mängd alkohol, överhuvudtaget???!
Ja brukar ju inte bli särskilt dålig dagen efter men lite seg och en svag huvudvärk kan ja känna av sådär en minut efter att ja har vaknat, men inget alls, känner nada, pigg å alert.
Ja kände mig lite trött bara när ja hade släpp ut mina underbara snöleoparder så ja sov en timme på soffan...konstigt..lyckoträff?
I vilket fall som helst så hade vi jätteroligt å de blev riktigt lyckat, puss på er som va här!


Så här ser de ut när Jenny räknar till två!?

Jessie!

Midori/Passoa/Tequila shoten snyggt skiktad, Amelie visar hur snyggt den ska tas!
 
Kanske att vi använde för mycke alkohol som bränsle för såna här små fina eldar, är de anledningen till min "nykterhet"?

I Love my Ur & Penn juwlery

Alla flicksen njuter av glassbomben =)

Håll i er!

Nu är de tre dagars helg igen! Yess yess yes! Har börjat plocka lite smått här hemma, skrivit en inköpslista och är lite nipprig i hela kroppen =) Imorgon bär de av, dom bästa flicksen kommer å ja har planerat å supa ner dom ;) Hehe närdå inte alls så men jag kan tro att vi blir lite glad i hatten, så att säga =)
Ja är så taggad å de kommer bli sååå kul! Efter Arvingarna i lördags så känns de här otroligt roligt, Arvingarna va som en jättemega förfest. De va en jätterolig kväll och Arvingarna är min no. 1, att de va i Sandviken kommenterar ja inte vidare...

Och igår efter jobbet så åkte ja till stallet, Gerdas matte Petra kom å hälsa på sjuklingen åsså la vi om såret. Såret va hur torrt å fint som helst, blev så glad. Och Gerda kallar sig inte för sjukling för hon galopperar i hagen och tycker att ta tempen här onödig slöseri på vilotid, skönt att de har gått så bra.

Förresten hade ja en dröm inatt om en kille som jag inte känner igen till utseendet och ja drömde om den här killen för ett par månader sen för första gången och inatt dök han upp igen, lite roligt :)

Nu har missarna lugnat ner sig efter lite rejs å ja ska ta å fixa vidare, ska se om jag kanske kan fixa ihop en klänning till imorgon =) ska luncha hästarna om ca 2 timmar å sen handla.
Håll i er för snart är de avgång!


Minns Villebus som har fattats mig å Rufus i ett år nu, missen med övermod...

Skippa jobbet...

Varit en lite tumultartad dag... strax för 8 imorse ringde telefonen, de va Monica. Ja hann tänka att antingen behöver dom nån hjälp med hästarna under dagen eller så har de hänt något.
Men något hade hänt... min GerdaLus hade plockat ner gallret för fönstret i sin box och då fått gallret på sig och krossat rutan... De lät lite läskigt med glas i boxen osv så ja åkte självklart genast dit.
Monica va i full färd att ringa vetrinär när jag rullar in på gården, åhnej shit tänker ja å springer in å kikar på Gerda, hon kände genast igen mig å frågade snällt men lite buffigt varför inte hon fick gå ut i hagen.

Hon såg högst oberörd ut och trodde att hon kunde gå ut varje gång dörren öppnades =) Hennes vänstra bakben såg lite sämre ut, förmodligen har gallret trillat rakt på hennes has och gjort upp ett jack på insidan.
Efter Carismas avkomma Cashmiras olycka vid hasleden blev vi lite oroliga över hur djup de va. Vi gjorde ren å satte förband på henne medans vi vänta på distriktsvetrinär, hon blödde inte mycket men de rann lite hela tiden.
Vetrinären skickade oss efter en snabb koll till ATG för att provtrycka leden...suck. Gerda bråka lite medans hon kunde sen gick hon rakt in med två linor bakom sig och sen bar de av till kliniken.
På Kliniken tog dom snabbt hand om oss vi fick visa upp oss lite å sen så fick hon lugnande för att raka runt såret, göra rent å provtrycka.

Provtryckningen gick bra! Jubel från de 5 personer som va med, Gerda hon snarka =) ledvätskan va ren å fin och inget sipprade ur från fel håll, de va nu "bara" ett sår. Allt gick fint att sy ihop sen, hon va så duktig, och såret hade fina kanter å syddes ihop bra. Fick bandageras ordentligt och sen vända in i boxen, hon hade börjat vakna till å va jättekissnödig!
Försökte ett par gånger att gå in i transporten men med linorna gick hon direkt, behövde bara liten övertalning =)

Väl hemma fick hon världens välkommnande, speciellt från Grace, hagkompisen som sprang mot ingången för att se om kompisen kom.
Gerda skulle väl egentligen ha stått inne resten av dan men de hade hon nog mått mycket sämre av så hon fick en liten hage å en massa hö så stod hon nöjt å snällt sen.
Nytt fönster och nytt spån väntade när hon fick komma in, men de bekom henne inte alls, hon skulle äta hö!

Trist när de händer men de verkar ju ha gått bra ändå med Lusen. Ska bandageras om ett par gånger och om två veckor ska vi tillbaka å ta bort stygn, så håll tummarna att de blir ett snabbläkt sår, man har ju varit med om värre, skulle va skönt å slippa.


Så här rund å go va ja när ja kom ;) skönt dock att inte ha dom ca 50 kg nu när ja vilar från mitt lite onda ben

RSS 2.0