Sådär ja!

Då har jag jobbat min 6 pass, allt har flytit på fint, skönt! Va in på Willys å handla innan ja åkte hem å där hitta ja gulaschsoppa bland konserverna, en sån och en burk creme fraiche fick följa med hem å de har nyss ihop blivit min middag, väldigt gott =)
Och sen på vägen hem så såg ja att de va på riktigt, de va ingen dröm, Arvingarna kom åkandes mot Sandviken! Dom är alltså här nu :D
Talade glatt om när ja va upp på kontoret i Främlingshem (där vi lastar nu) att ja skulle på Arvingarna, ja hörde då två små halvfniss/suckar men jag forsatte lika entusiastiskt med
Vaddå ja har ju lyssnat på dom sen ja va så här och håller fram handen för att visa hur liten ja va då Dom är ju mina idoler fortsatte ja och då fick ja kommentaren
Ja, vissa är de ju fel på från början
, med ett stort flin förstås ;)

Dags å duscha kan ja tänka mig, hoppas på en underbar kväll i Sandivken(!?)


Dom är här nu =)

Inte på latsidan här inte

Middag på max, lite heiniken, upp å hämta sällskap på polhem, försökte lära Sara att köra i en fyrkant för att sen kunna lära henne å sladda men de första sket sig så...., shots å bugg hos Danne!
Kö till Heartan, mycke studs å bugg med Danne å Matte, efter att ha röjt Berta ur vägen så hade ja två killar för mig själv hela kvällen igenom :P Lovley!
McD sen med en lite hetsig utfrågning inför en lite speciell yrkesroll. Trodde vi hade bråttom iväg för att skjutsa hem byfolk, tog en omväg å somna ett kvarter bort från mamma å Amelies lägenhet i en soffa, axeln är helt mongo idag..

De va bakgrunden!

Håll kvar känslan att sen vakna på soffan å vrida axeln rätt, aj aj aj! Kolla klockan å väckte sen sara, så strax efter 8 så drog vi hem till kära Allmänninge å red i den fina vintriga skogen, jag, Verna, Sara å ÖrnieBörnie. Myspys!
Kom hem sen å städade upp lite, lagade makaronipudding, diska undan de, sen sov ja en timme i soffan å nu är ja nyss hemkommen från buggkursen, va lite orolig med axeln där men de gick bra!
Vem har tid å va bakis lixom?! Fast ja blir ju sällan dålig...har väl tur =)

6 dagars arbete väntar nu, sen är de Arvingarna! Jippie! Mellan arbetspassen ska ja bland annat åka till Kalltjärn å uppvakta Emely, min barndomskompis som fyller 24, ska ta å ringa till min bankgubbe å se om ja kan få komma å hälsa på honom snart, ja har lite griller i huvudet nu =) Sen är de såklart stallet som gäller! Och börja planera lite smått inför den 7:de!

Bjöd in mig själv

Ja de vart mat hos brosan i huset =) De va så länge sen ja träffa dom, å framförallt Johanna så jag tog å bjöd in mig dit =)
Fick god mat och sen åt jag, Johanna å Johan minglass som jag hade tagit med. Och den där Johan! Min brors jobbarkompis från Falun, kan dansa, kan rida (tävlat fälttävlan!) väldigt trevlig, pratsam och social och han såg ganska bra ut lä jag säga ;) Synd bara att han va upptagen, men han hade ju en tvillingbror....hehe..
Kollat på Let's Dance och Samatha med Kristin, Morgan är min favorit fortfarande och serien Samatha är jätterolig tycker jag =)
Sitter här med tandborsten i munnen, ska sova nu så ja kommer upp till stallet, rida lektion, idag va jag jättenöjd med Gerda! Ska även kolla på lamporna i s-viken med mamma och Johanna och sen lutar de åt en buggkväll eventuellt :)



Bild från sommaren -08, kolla på dom va korthåriga dom är ^ ^

Helgfirande

Nu har helgen rullat igång, skönt! Med en bra känsla, allt känns lite mer självklart på nå vis. Lönen har rullat in, jag fick bra lön för dom röda dagar ja jobbade i december, på inköpslistan står tyg till att göra om en klänning, ett par skor, en ansiktbehandling och en djupgående ryggmassage. Ja har ett ställe i ryggen som jag får sockerdricka i när ja kör, man skulle ha haft en pojkvän istället, men men.
Och sen ska ja handla för en fiesta hemma hos mig i februari å de verkar som alla fjällor kommer! För visst kommer du väl Sara!?
Och till dess ska bordet va klart också, ska se om köpa lampa ingår i budgeten också, då är de lite nypiffat här då.
Idag ska betala lite räkningar, handla mat å ett nytt grimskaft till Gerda, ska även till stallet å rida å så. Får väl se vad kvällen kan bjuda på, mat någonstans antar jag, men de blir lugnt för imorgon förmiddag kommer Lena igen så då ska vi va pigga å taggade Gerda å jag!
Lördagkväll vill ja va med om nå roligt! Söndag blir slappt men med inslag av bugg =)

Å nu är de så att de bara är en vecka kvar, ja liiite drygt, tills Arvingarna kommer! Gud så kul, dock vet ja inte om ja ska jobba söndag eller ge upp min lediga fredag som jag hade behövt till att fixa inför fiestan, finns tid att tänka på än.

Hjälper er att hjälpa oss

Vi lastbilschaufförer sitter allt som oftast å svär över er personbilister, å de har vi all rätt till för er okunskap i trafiken och om våra tunga fordon ställer ofta till de...

Så här i vintertider så kan många tycka att de är läskigt med hala vägar och de är jättebra att man är försiktigare och mer betänksam men det finns en gräns!
Jag håller mig oftast på E4:an, de är en väldigt rak väg som är prioriterad att underhålla, om du som personbilist inte vågar köra mer än 80km/h på en motorväg bör du fundera på vad du gör ute överhuvudtaget.
Såklart finns de extrema förhållanden men jag har bara räknat dom till 2 den här vintersäsongen, det finns ingen anledning att krypköra när asfalten är fullt synbar och vägen är blöt, och inte heller lite snö och ett par minusgrader.
Och kanske ni bör tänka efter på vilken hastighet ni egentligen håller, när en lasbil kommer ikapp er och dessutom kör om, jag har många gånger kört om personbilar i 80km/h som är maxhastighet för en lastbil med tungt släp tillkopplat, med lätthet. Ni är en större trafikfara genom att köra långsammare än situationen kräver!

När ni är på en påfart till en motorväg, se då till att ni vet vad som kommer på motorvägen, en lastbil håller sina oftast 80km/h, enbart lastbil utan släp får köra 90km/h på motorväg. Då vet ni den ungefärliga hastigheten och då anpassar ni er egen hastighet i tid för att köra ut före eller efter lastbilen, det är mycket dumt att ligga jämsides (samma hastighet) med en lastbil då påfartsfilen börjar ta slut.
Alltså gasar ni eller bromsar om ni är osäkra på att ni hinner ta er förbi. Vi försöker hjälpa till så gott de går men att behöva bromsa ett 60 ton tungt ekipage för att ni har planerat er körning dåligt är inte populärt, tänk på att de tar väsentligt mycket längre tid för oss att accelerera och vi kan inte slänga oss ut i vänster fil bara så där och gasa, de funkar helt logiskt inte om man ser till de vikter vi har jämfört med krafter på motorn.
Och i och med vår vikt så kan de gå väldigt mycke långsammare för oss att ta sig upp för en backe, vi blir tokig!
Eftersom vi vill att trafiken ska flyta så lätt som möjligt så har vi gärna så hög hastighet som möjligt (ja, vi kör för fort) för att ta sig upp lättare och kör då personbilar för sakta och vi kan ta oss förbi så gör vi de, fastän vi vet att ni snart får köra om oss igen. Är det dessutom halt, så MÅSTE vi ha fart för att komma upp så att de inte börja slirar när de blir tungrodt, inte roligt att fastna med 60 ton i uppförsbacke. 
De handlar också om miljö, varje onöding nerväxling kostar.

Andra små saker som gör de lättare i trafiken är att börja blinka innan du bromsar, då vet bakomvarande trafik varför du bromsar.
Släpp gärna fram tunga fordon om vägarna kan tänkas vara hala, vi har mycket svårare att både stanna och starta än personbilar, och skulle något gå fel så är de mycket lättare att hjälpa till å putta upp en personbil än en lastbil som har hamnat på sniskan. Med en enkel ljusblinkning med helljuset 2 gånger signalerar du att lastbilen kan åka före, eller så bromsar du ner hastigheten/stannar i tid så att chauffören ser detta, om ni befinner er på mindre trafikerade vägar.

Med andra ord, tänk efter på lastbilens vikt och omfattning. De tar längre tid för oss att bromsa, accelerera och starta från stillastående. De är logiskt. Tänk också på att detta är vårat yrke, vår arbetsplats. De flesta chaufförer har ett bra öga för trafiken, vi gör de här dagligen. En vanlig personbilist gör i snitt under 1000 mil/år, ett snitt på en lastbilchaufför kan ligga på ca 10 000 mil/år.
Tänk också på vad lastbilen gör för dig i vardagen ;) Mig ger den självklart ett fantastiskt yrke men tänk också på hur dina matvaror hamnar i din butik, hur bränslet kommer till macken där du tankar, hur dina barn varje dag får mat i skolan/dagis, när du hitta den där perfekta klänningen och när din nya soffa kom hem.
Utan lastbilen så skulle samhället se väldigt annorlunda ut.

Så nu har jag sagt mitt om detta underbara fordon och yrke ;) Hoppas ni tänker efter nästa gång du skakar på huvudet åt en lastbil, självklart försvara jag inte alla chaufförer, såklart finns de puckon även här, men han kanske hade en bra anledning från lastbilens synvinkel.


Min Uru =)

Vi i ett nötskal


Vi försöker å anstränger oss för att vara normala men de floppar alltid ;P

Timme 31...

Javisst! Nu drar timme 31 igång, å med de menar jag antal timmar jag har varit vaken i sträck, utan sömn.
Dagen började igår ca 6.20 med att åka till stallet å ta ut hästarna, kollade så Gerda var fräsh (de va hon) och sen ut till skogen (österfärnebo) å hämta hö, inte dåligt va långt bort från allt den platsen är, skulle aldrig palla...

Efter en sväng hö så fortsatte dom andra, jag å min fina springare broddade om tårna och gav ut på en sväng, skulle vände efter lite skritt, då jag hade kommit i kapp en travare, men de va en så trevlig kille att när vi väl skiljdes så va de ingen idé att vände, fick rida runt istället.
Snabbt hem för en dusch å sen in till stan för hockey! Brynäs vann å de är ja ju glad för. Danne frågade när matchen drog igång "Va tror du de blir då?", "Hmmm...mmm.. ja tror de blir förlängning!" svara ja å Danne skratta =)

Efter matchen åkte vi till mamma å fick god fläskfile, kort efter de fixa å trixa vi oss till väktar-magnus. Vi va inte mindre än på 3 krogar, kan inte förstå att de tog sån tid för "dom drickande" att fatta rätt beslut, Heartan är som ett andra hem, jag var mest förvirrad på de två andra ställena.
En hel del dans hann vi med iaf, träffade mycke skol/årtalskamrater. Och Frida!
Ungefär så här lät de när vi sågs i skogen tidigare på dan (Färnebo) ."....så de blir tacos hos mig å sen utgång, vill du komma?", "Ja va kul, ja kommer, jag ska nog inte ut nått fören dess heller så de blir kul!" Hehe 

En sväng på McD sen innan jag åkte för att jobba....!
Japp ni läste rätt, direkt efter fylleaptiten hade dämpat sig skjutsa jag hem Danne (självklart va ja helt nykter) åkte till mig å svinna om till arbetskläder å drog till S-viken, halv 4 stack ja därifrån å kom hem för en stund sen.
Köpte pyttipanna å ägg på statoil, jag gillar snabblagad mat, men hade inge rödbetor så chilisåsen fick hoppa in som en räddare i nöden.

Å nu ska ja ta lite välförtjänt stödvila på soffan, fast just nu känner ja mig inte så trött, men ja måste vara pigg för kl 16.30 så börjar jag å mamma på buggkurs =) Sen en sväng till stallet för att klippa Gerda.


Nyfotad bild =)

Dumburken

Idag har jag haft tv'n igång sen minst kl. 16.00 jag har sett program innan Let's Dance jag tycker ganska bra om. nämligen Hell's Kitchen, men hade de funnits nått bättre så hade de gått bort.... Det finns inget å se på tv, så jäkla kassa program!
Visas ju inget vettigt eller roligt alls, endast crap enligt mig.
Let's Dance tycker jag ändå är rätt underhållande eftersom jag tycker så mycket om dans och kombinationen väldigt duktiga dansare och kändisar är skoj. Morgan har blivit min favorit, och Magnus =)
Ska se vem som åker ut och om ja orkar ska ja kika på den nya serien Samatha med Christina Appelgate, jag gillar ju serien Jesse.

Idag började min helg, upp imorgon och ta ut hästar och sen hjäpa till å hämta hö om de behövs och sen ska jag faktiskt på hockey!
Ska bli roligt, underbara Dans-Danne ringde å erbjöd mig en biljett som hade blivit över. De är otur att han skulle till fjällen när Arvingarna är in the hood bara...
Sen börjar arbetsvecka igen, måste upp som vanligt, om inte ännu tidigare för att dra ett lass till Järfälla men sen...! Sen på söndag eftermiddag ska jag å mamma börja på buggkurs! Sååå kul! Ja älskar att bugga, synd att ja saknar taktkänsla å koordinaton när jag dansar med nån men kommer man bara igång och håller igång sen så ska de väl sitta sen :P

Sen jobbar jag em mån, ons och torsdag och har 3 dagars ledighet igen! Då är jag redo för något skoj om ni har några förslag?!


På gång men ändå efter

Nu har jag äntligen kommit igång å måla mitt bord! De blir mycke tejpande vill ja lova, men nödvändigt om de ska bli snyggt i slutändan :) Och jag har nog hittat en lampa att hänga ovanför också!!



Tips på middag:

4 skivor formfranska, gärna den fiberrika varianten
6 köttbullar
Ett par ostskivor
Chilisås
Smör
Gör så här:
Stoppa i två skivor i brödrosten och tina köttbullarna, om dom är frysta, i micron. Bre skivorna med smör när dom är klar och mosa sen köttbullarna och lägg på. Stoppa de andra brödskivorna i brödrosten.
Lägg några ostskivor ovanpå köttbullarna och värm en stund i micron så att osten smälter lite. Bre på smör när brödet är färdigrostat, häll lite chilisås över och tryck ihop dom med köttbullsdelarna.
Färdigt att servera!


Riktigt gott och snabbt! Halvera receptet och koka en kopp the till å du har en finfin kvällsfika =)
Genom att köra en brödskiva i micron och en enbart i rosten så får man en mjuk å en frasig skiva, jättegott!

Något att se fram emot

Nästa ridlektion blir om ca 2 veckor, Lena är sjukt duktig, vi va väl sådär kan ja tycka men små steg fram är även framsteg de. De ska bli kul vad lektionen gav i efterhand också, nu när vi har tragglat på rätt sätt så kan nog mycket komma gratis med de. Så jag ser definitivt fram emot nästa lektion, de ska bli ordning på Lusen =)

Sista lördagen i januari ska ett helt gäng till Sandviken, Arvingarna spelar nämligen där! Arvingarna och Arnold Schwarzenegger är mina idoler!
Då blir de bugga av den kvällen och självklart lä man ta med sig egen umgängeskrets när man åker till Sandviken ;P

Första helgen i februari så blir de en liten tjejgrej hemma hos mig som kommer att sluta med utgång!
Några ord för att tagga de inbjudna : Välkomstdrink, tacos, glassbomb och shots!

Och givetvis ser jag fram emot att träffa den störda jävel som jag tycker om så mycket igen!


Nu borde ja skutta i säng, förmiddagsvecka som väntar. Inatt ska jag sova jättegott å drömma söta drömmar!

Lite nervis..

Imorgon ska jag å Gerda rida lektion! Lena Sjöström kommer hem till stallet, Moa å Grace ska också vara med. Får väl ta å hoppas att hon sköter sig någorlunda Lus hästen min ;) Vi har varit lite på fel fot med varandra nu i ca 2 veckor, va är det med Nordis ston som tror att dom vet precis hur allt ska vara å gå till, bara för att dom har gjort så en gång förut!?
Gerda är precis sån, jag red serpentiner här om veckan och när jag gick tillbaka till fyrkantsspåret så vek hon fortfarande, väldigt tvärt, in på serpentinspåret och då hade jag inte en tvekan på vart vi skulle.
Jag börjar få ordning på henne igen, lektionsridningen ska bli jättenyttig å rolig å se va den kan göra för oss, men jag är liiiite lite nervös, men de ska nog gå bra! Är Lusen bara på bra humör och vill fokusera så fixar hon de, hon vet så väl vad som är rätt å fel men hon är ju ett typiskt sto och mer därtill.
Men nu hoppas jag att de här är början på rätt köl.


Har varit alldelens för dålig på att ta kort på henne, har haft kameran med men ingen som kan hålla i henne, ska försöke komma ihåg kameran imorgon. Så här såg hon ut för ca 2 månader sen...

Hur i h*lvete!?

Hur kan de ta sån förbannat lång tid för en männsika å ta sig igenom ett så simpelt pass? Helt förståeligt om de vore en apa, men det är väl där vi har svaret... ;) Hur kan de ta så lång tid, damp..
Jag vill börja jobba så att de medför att jag får sluta jobba för att vara ledig i 3 dagar! Jag förtjänar det.
Slappa jävel, ja skulle ha gjort de själv hade de gått fortare men man tänker ju på firmans bästa.
Nu har de gått ett par minuter till...inte ringt nån än, dumma faa'an, usch

Hopp

Jag ger tydligen aldrig upp, inte i sinnet, jag hittar alltid hopp. Jag kan alltid se en väg ut, den bra vägen, för mig iaf =)
Igår hände något när någon hörde av sig, de relativt korta samtalet gav mig en känsla, jag vill ha mer, en forsättning.
Men men jag vet hur situationen ser ut å jag vet min plats, men jag är en realistiskt drömmare.
Hela kvällen igår va ja fylld med en känsla jag bara kan beskriva som positiv idag. Jag hamnar i ett känslomässigt stadie, jag grät en liten skvätt till filmen jag såg, Vit Oleander och varje låt jag hör så passar något in, jag kan känna igen mig i alla låtar.
Men jag är glad, jag vill alltid vara en glad å trevlig person, skulle tycka de va jättejobbigt om någon tyckte illa om mig.

De allra lättaste just nu för att få tömma ut mitt överfylld hjärta på kärlek vore att göra Charlie till en människa. Han är kär i mig, på riktigt. Jag kan inte förstå hur denna vilda lilla oranga misse kan ha blivit så kärleksfull, han är de raraste jag vet.
Min missar är väldigt egna, de som sker när ingen annan är här tror jag inte många kommer att få uppleva heller, dom är fruktansvärt tillgivna mot mig.
Men hur lätt är de att göra en katt till människa då.... ? Då förstår ni hur svårt allt annat är/kan vara.

Jag saknar någon, men nu är de inte bara någon random person, utan nu är de en speciell =)
Jag vet, jag vet att många skulle tycka de va onödigt att drömma och hoppas, men har man fastnat för någon så har man. De kanske går över imorgon eller nästa vecka, vad vet jag, men just nu är de de här jag mår bra av.
Låt mig vara en hopplös (hoppfull) typ ett tag, jag vill bestämma när jag släpper taget.

Stor fråga!

Va gör en påse jordnötsringar i min bil? När var och hur hände de här? Kanske ska låtsas som ingenting å äta upp den i hemlighet ;)

Ska iväg på en mindre rolig grej nu...bara klä på mig så kommer mamma å hämtar mig.

24 timmar

Upp tidigt igår, eller ja som vanligt, 3.50. Jobbade mitt pass, jobbet kändes väldigt roligt å allt flöt på.
11.50 va jag i stallet, red å grejade. va hemma runt 14, duschade å pratade ihop mig med Jenny å Amelie. Vi plus Niklas åkte till Willys å handlade till middagen.
Till förrätt så blev de en typisk Church Street Saloon rätt, nachochips med dip, sallad å lök, alltid gott.
Mästerkockarna alex och Niklas "slängde" ihop en ungsbakade rotfruktshög och kycklingrullader med ost, ört och bacon fyllning, till de en sås på grädde, kalvfond och örter, Sjukt gott! De va en unik smak jag inte provat förr, vi va väldigt nöjda! Funderar på att öppna catering ihop :P
Till efterrätt så skar vi upp en massa frukt och gott till en chokladfondue, så fräsht å gott!
Tips! Ha hachade nötter att strössla med!
Spelade även från A-Ö så är ett fruktansvärt roligt spel där jag och min partner Pablo vann!
Vid tolvslaget gick vi ut knappa 10 minuter å kika på fyverkerier å skåla, fick inte mindre än tre nyårspussar! Fast en va en lite eftersläntare =)
De va juh så fruktansvärt kallt att vi snart gick in igen, en halvtimme senare åkte jag, Pablo, Amelie och Micke, jag var nykter. Lämnade av syster å hennes karl på Ruddamsgatan medan jag å Pablo åkte till Lillgatan där de råkar vara så att Pablos nyligen funnen flickväns moster bor, som även är min extraföräldrar som jag inte har träffat på såååå himla länge!
Vi plingade på å en tjej släppte in oss, uppför trappan kom Adde. Lilla Adde! Som åt limpa med falukorv och ton med ketchup på och som blåste löv med en ryggsäck på ryggen och en bandyklubba! Han var fortfarande liten fast mycke större och lik pappa sin!
Jag smög mig in i rummer där dom flest satt, jag såg Fia men de tog ett tag innan hon såg mig. Sen blev de kramkalas, hon grät å skaka om vart annat, ja hon blev glad alltså!
Micki, Pablos tjejs syrra som jag har träffat många gånger, gick för att väcka Conny som tog lite stödvil, "Conny, Conny alex är här!" en sliten conny vaknar till "alex!?" En rätt trött Conny kom å de blev kramkalas igen =)
Kärt återseende kan jag säga! Ska tillbaka nån vanlig dag snart, hann inte träffa Tobbe! Jocke däremot träffa jag, han hade haft en rolig kväll :D Dom är 17 och 18 år nu!!! Hjälp!
Blev kvar där ett tag, närmare sagt till 3 ungefär då jag tog med mig Pablos svärfar, Gunilla och Pablo och skjutsa hem dom innan jag själv svängde in på Åbyforsvägen, 3.35 titta jag på klockan sista gången, nästan 24 timmar hålligång =)

Hur var eran nyårsafton?

RSS 2.0