Lördag kväll

Min bil är fortfarande paj, tur de finns såna som hämtar å skjutsar en, tycker om =)
Amelie å jag promenerade hem till mig från de andra hemmet ( jag har juh sagt så i mer än 21år, svårt å inte se de så) efter jättegod mat, tagliatelle med skink å ärtsås, alltid gott men idag hade mamma fått till det riktigt bra! 
Det snöade å blåste, vi tänkte efter ett kort tag att de va en dålig idé men sen tycker iaf jag att de gick rätt lätt. Hoppas jag fårt fart på Lana imorron.
Amelie å jag gjorde iordning lite grönsaker, frukt å dip. Sen kom Fredrik, vi tre skulle först Mean Girls tror den heter så, men de ville inte funka så det vart En Djävulsk Romans 3. Va trevligt med sällskap här uppe hos mig!
Efter det vart det ett avsnitt Grey's. där Izzy är med som va med i en film jag såg med Anders igår, riktigt bra.
Nu har dom precis åkt hem å ja funderar på å se ett till avsnitt Grey's eller gå å sova i min supersize säng, tänkte ja bloggar lite först så får vi se.
Imorron ska vi till morfar, ska få pengar till min soffa som ja hoppas kommer nästa vecka, Längtar!
Ska följa med Amelie till stallet, hon ska hälsa på Elixir å se om dom kan bli kompisar, Hoppas!
Hoppas också få upp gardiner imorron, tar juh sån tid, aldrig blir de gjort, va juh meningen dom skulle sättas upp samtidigt som rullgardinen, å de va en vecka innan jul...
Aja bättre snart en aldrig.
Har tonat håret idag oxå, mer rött, vart inte jättemycket men fräscha på färgen som va.
Avskyr att det snöar...trist.
Btw, Fredrik har jag nog aldrig bloggat om, det är Min Syrras pojkvän, jättesnäll kattätare ;) fråga Tiger bara =)


Amelie

Min syster är 19 år, fyller systemet i augusti i år. Hon ska snart (imorgon) sätta sig på tåget från centralen i Gävle kl. 7.29 för att åka till Storstaden Stockholm, hon ska bli make-up artist!
Är hon inte bara häftig för det?
Bara att hon vågar, satsa pengar, tid å många pendlingstimmar på något, tufft! 

Min syrra har alltid varit tuff, hur elak jag än har varit på henne under våra år som barn så har hon alltid, med sin sura, tysta uppsyn, stått på sig.
 Min syrra var alltid en plåga när jag skulle leka med Sara, Emely eller Kristoffer så leken för oss gick oftast ut på att bli av med henne!
Idag skrattar vi åt det men syrran får alltid den där sura, men inte längre tysta, uppsynen när vi pratar om det. Hon står på sig men hon är alltid lilltjejen.
Hon var tuffa lilltjejen som lekte med pojkar istället för flickor, fiskade, målade och snickrade. Idag är det min syrra som är tjejen som alltid klär sig snyggt och tänker på utseende lika mycket som personlig framhävning, det var jag som lekte med Barbie, idag kör jag lastbil, lite komiskt. 

Min syrra har gjort en jättebragd och jobbar sen i november i klädbutiken Carlings, är det tufft eller vad, men usch va nervös hon va innan, vågade inte ta ut någonting i förskott, rutinerat, men jag trodde hela tiden att hon skulle fixa det.
Den här helgen öppnade hon Carlings på Köpis helt själv, och allt gick super! 

Min syrra har innan Carlings slitit nästan 3 år på McD i Valbo.
Jag har lärt mig en hel del av hennes surr om människor och saker hit å dit vid middagen eller när man har hämtat henne. På senare tid har det blivit mer och mer hämtning för jag tror att vi båda tycker om det.
Jag har faktiskt aldrig sett syrran ”In Action” på McD, men jag vet att hon alltid har gjort ett bra jobb. Hon använder mest det sunda förnuftet i samråd med kunskap hon hela tiden plockar på sig.
Det är synd att hon inte alltid uppskattas på sin arbetsplats, hon stretar på med sin sura, tysta uppsyn.  

Jag vet inte, men jag tror inte att alla vet hur min syrra ser ut när hon har den här uppsynen jag pratar om. Har man sett henne som liten så tror jag man har lättare att se, var tydligare då, nu är hon vuxen och allt vad det innebär om hur man borde, men jag ser.
Jag ser henne när hon berättar om en situation hur hon har reagerat. 

Min syrra är den ärligaste och mest uppriktiga människa jag känner, jag beundrar henne mycket för det. Hon skulle aldrig hitta på något för att få någon att må bättre, tror inte hon skulle kunna leva med något sånt. Bättre att hitta på något optimistiskt.
Ett ordspråk jag tycker passar in på henne är
Såra mig hellre med en sanning än gör mig lycklig med en lögn
Min syrra lever också efter att behandla andra som du själv vill bli behandlad, vilket hon lever på fullt ut.  

Jag har en gång sett till att min syrra fått en spricka i armen när jag fällde henne i Älvkarleby, vi tittade på Fallens Dag och vi lekte jaga.
Stackars min syrra, sommar var det också så hon fick gå med gips på. Jag hoppas att jag inte behöver få tillbaka för det. 

Min syrra och jag har haft alla möjliga sorters smådjur, just nu är vi mammor till vår 10 år gamla bäbis Tiger. Syrran har också ett par tvillingråttor att ta hand om.Under åren så har vi haft två katter, Lukas och Morris. Hamstrarna Snuffsan och Svartpeppar. Dvärgpapegojorna Gula och Andra. Musen Will. Många kaniner men framförallt SS, Åke, Ludde och Millie
Med kaninerna startade vi KK, Kaninklubben. Jag tror att det är första gången syrran är med oss stora. 

Något jag tyckte var irriterande var när jag ville börja rida i lågstadiet, jag fick inte börja förrän syrran var tillräckligt gammal att börja för hon kom ju på att ska jag rida ska hon också rida.
Idag är jag glad över att det blev som det blev.
Vi har gått på ridläger ihop, jag var alltid äldst eftersom jag då fick börja senare pga syrran. Men vi hade kul, sista lägret hade vi våra älsklingshästar, Lotten och Nikki. Vi vann pris för att vi var hjälpsammast och duktigast med stallsysslorna, vi var ganska stolta.
Min syrra är duktig att rida, ingen stilryttare direkt men hon får det å fungera på oupptäckta sätt med hästen under sig. Under tiden när Backas King fanns hann vi rida ganska mycket, jag hoppas vi kan rida ihop snart igen. 

Med min syrra kan jag skämta som med ingen annan, vi också Berta såklart!
Vi har en otroligt låg humor och fattar varandra klockrent, underbart och skratta med min syrra. Senaste veckorna har vi skrattat mycket åt inget, hur kul tror ni det är, kanske det bästa, vi kan bara skratta. Skratt som föder ännu mer skratt!
Hörru Duva! Här får väll inte du va! Det sa min syrra idag när vi såg en duva på tågstationen.
Vi skrattade! 

Saker som har hänt i vårt liv, de allra roligaste och de mest fasansfulla, har format oss och vår relation, jag ser upp till min syrra, tycker hon är läckrast i världen med sin enorma ärliga charm.
Sitt oändliga surr, hennes traktorröst första kvarten när hon vaknat, den sura tysta uppsynen. Den mörkhåriga blondinen, ingen kan undgå att missa henne, missar du henne så har du inte sett det speciella med henne.
Min syrra är speciell. 

Vänner kan komma och gå, tillfälliga och livslånga, men ingen kan någonsin ta ifrån mig min syster, hon kommer alltid, oavsett vad som händer, att vara Min Amelie, bara Min Syster

Älskar Dig

Mycket kärlek Storasyster alex


Amelie sura tysta uppsyn

Fortsättning på 2007

Ja min dator pajja, så pappa å ja fixa den åsså va den ändå paj men nu så är den fit for fight. Har mitt gammla tangentbord å mus nu oxå, känns bra.

Har inte träffat Johanna något mer de här året eftersom mamma å pappa smittade mig med hosta, lät bedrövlig ett tag, blir juh hes så lätt jag, så det lät värre än det var men tråkit å inte träffa den lilla.

Har ätit årets första semla.

Träffat en ny bekant, Anders =)

Hamnat i dumpern igen, nu i Gävle med lååångt att åka för å tippa, men va gör de när man träffar så otroligt trökiga människor, saknar S-viken...

Handlat lite blommor å krukor, hittade även en gardin som jag ska ha i köket tänkte jag, mamma hjälper å syr.

Köpte en dvd på mellandagsrea, visade sig att den inte alls va kompis med varken mig eller min tv, har bytt den nu, ska kopllas in ordentligt så får vi se om vi blir polers.

Skratta mycket åt inget med Amelie :D


Fått en elräkning på 2155 kr, jävla tjuvar!Men den är beräknad så jag tror inte att det är så farligt som det
ser ut, hoppas!


Åsså idag då, pajja min bil, min Lana, jag trodde hon var oförstörbar! Jag tyckte att något inte stämde när jag skutta in och sku iväg så jag backa tillbaka å sa det till Tommy, ser väl bra ut det där tyckte han, men vi ser väl om du står på motorvägen, haha typ. Jag drog iväg å lagom till jag hade kommit upp på E4 så börja hon hacka lite mjukt, aja bara satsa på å komma hem tänkte jag. Avfarten E4/påfart Rix80 under norrgående E4, där tog hon slut, allra roligaste stället, lagom med plats där...
Pappa kom å drog hem mig iaf så ska jag åka med årsundabor till jobbet imorron, får väl se hur det här går då...


Å nu har jag duschat å ska gå å lägga mig, varit å tittat på hoppträning med Monica å Carisma, var roligt :)
Ska sova nu, upp om 6 timmar, tur de e fredag.


2007

Jaha ett år har gått, nu är vi inne på 2007, tyckte millenieskiftet va nyss...huh..tiden går fort.
Störst under 2007 va nog att jag fick mitt först jobb, okej varade inte så länge men hittade snabbt ett nytt som passa mig bättre å där är jag juh kvar nu!
Sen så har jag  blitt singel, hittat en lägenhet som jag fått hjälp med att renovera och trivs kanoners i!
Ett föl damp ner i stallet där jag håller till på min födelsdag, kändes också stort.
En Johanna damp ner dagen före julafton, där snackar vi pytteliten storhet :D

Sista dagen på året ägnade jag åt att rida, moppa golvet på McD,äta mat med familj, kusiner å skutskärsbor, gorde sig halvfin, hälsa på Amelies hårfärgande arbetskamrat och hennes fullfart-Oliver, kolla på raketer å folk på torget under tolvslaget och hälsa på Johanna med föräldrar, ett avsnitt Grey's Anatomy med dip, chips å grönsaker och slutade skafötters med syrran :)

Nyårslöften då!?!?
Jodå sån gav syrran å jag tillsammans, vi ska göra saker som gynnar oss och dansa mera, eller hur sa vi sis?

God fortsättning!

RSS 2.0